Juwelier Benfico
Horloge en sieraden/ service en verkoop
ONS BEDRIJF

 Benfico is ontstaan uit een passie voor uurwerken en een liefde voor mooie sieraden.

We zijn ons bedrijf gestart op 1 oktober 2013 heel klein in een veranda achter onze oude woning. Ons bedrijf groeide en groeide waarna we besloten om een nieuwe locatie te zoeken en deze hebben we gevonden midden in het centrum van Margraten. Sinds 1 maart 2018 zijn we gestart en een betere stap hadden we niet kunnen maken. Onze zaak floreert als nooit tevoren. Sinds Corona hebben we onze zaak in twee gedeelten gesplitst, wel gevestigd in één pand maar duidelijk gescheiden van elkaar. 

En toen bestonden we 10 jaar en merkte dat het ons allemaal een beetje boven het hoofd gegroeid was, het was wel heel veel en wij waren toch ook wat ouder geworden. Dit heeft ons december 2023 doen besluiten een betere balans toe te passen en afscheid te nemen van Benfico juwelier. Met pijn in ons hard maar wel met een heel tevreden gevoel.

Benfico juwelier word weer gewoon Benfico verkoop waar we horloges, sieraden en bijoux verkopen maar ook dag dagelijkse producten waar een dorp behoefte aan heeft. We hebben afscheid genomen van dure merken en richten ons enkel op wat de klant vraagt.

De mensen achter Benfico


Ilona van de Berg Faessen

geboren in Heerlen en mijn hele leven al woonachtig in Margraten.
Gehuwd sinds 1985 met Aloys van de Berg en samen hebben we ons hele gehuwde leven gezorgd voor pleegkinderen. Momenteel woont er nog 1 pleegzoon thuis en onze pleegdochter woont samen met haar ex - echtgenoot en dochter in Margraten.


Naast het runnen van mijn bedrijf is mijn grootste hobby muziek, luisteren, zingen en zelf muziek maken op diverse instrumenten is een grote uitlaad klep. 
In de maanden met temperaturen boven de 18 graden kun je me ook vaak vinden op mijn fiets om samen met Aloys de mooiste plekjes op te zoeken.
Aloys van de Berg.

Geboren en getogen in Margraten, sinds 1985 gehuwd met Ilona van de Berg en vol passie gezorgd voor de pleegkinderen die aan hen waren toevertrouwd.
Aloys heeft tot 2012 gewerkt als timmerman, eerst in de bouw en naderhand bij Bombardier in Aken waar hij treinen mee bouwde voor de NS.

Sinds Ilona haar eigen bedrijf heeft staat Aloys haar bij met hand en span diensten.
Aloys houd ontzettend van muziek en de radio staat dan ook de hele dag aan.
Verder verzameld hij vol passie speldjes en oude stickers, op zondagochtend is hij vaak te vinden op antiekmarkten. 
Tijdens de warmere dagen van het jaar is hij vaak op zijn fiets te vinden, alleen of samen met Ilona. Fietsen is zijn grootste hobby.
Daniël Rodrigues de Medeiros.

Zoon en helpende hand in drukke periodes.
Degene die ons servicepunt wel eens bezoeken kennen Daniël bij de inname en uitgave van pakketten. Daniël verricht hand en span diensten bij het servicepunt.

Daniël werkt bij Special Deals op de ict afdeling en in zijn vrije tijd speelt hij heel graag voetbal bij het G team van Geusselt sport. Ook speelt hij graag computerspelletjes en in de weekenden is hij vaak met vrienden te vinden op een terras in Maastricht.